Ekologija

Tehnologija čiščenja iz okoljevarstvenega vidika

Odgovornost vsakega posameznika je skrb za okolje. V Skupini ČIS-TEAM našo pozornost ohranjanju okolja dokazujemo na številnih področjih, prav tako smo nosilec standarda ISO 14001:2015 (Sistem ravnanja z okoljem).

Čistila in potrošni material

Varstvu okolja v podjetjih, ki so združena v Skupini ČIS-TEAM, posvečamo veliko pozornosti. Ker sodobno čiščenje temelji tudi na uporabi sodobnih čistil in preparatov za čiščenje, poslujemo zgolj z dobavitelji, ki nam zraven vrhunske kakovosti zagotavljajo tudi ustrezno skrb za okolje v vseh fazah poslovanja, od načrtovanja do transporta.

Pri dobavi potrošnega toaletnega materiala sodelujemo s podjetji tako iz Slovenije kot iz tujine, ki zagotavljajo kakovost, ustrezne poprodajne aktivnosti in zagotavljajo sledljivost svojih proizvodov do vira materiala.

Dobavitelji, s katerimi sodelujemo, so nosilci vsaj dveh spodaj navedenih certifikatov.

Embalaža

Vključeni smo v sistem ravnanja z embalažo, a ga ne jemljemo zgolj kot zakonodajni element.

S proizvajalci materiala imamo podpisane dogovore o vračilu uporabljene embalaže. Hkrati s podrobno urejeno logistiko zagotavljamo minimalno skladiščenje snovi, škodljivih za okolje, in posledično potencialno ogroženost virov.

Z našim delom tako pripomoremo k čistejšemu delovnemu okolju, naravi in našim vodam pa prizanašamo s fosfati, težkimi kovinami in drugimi snovmi v biološko nerazgradljivih čistilih.

Čistilna tehnika

Smo zastopnik za profesionalne čistilne stroje Eureka, ki omogočajo enostavno in natančno doziranje čistilne raztopine, kar uporabniku omogoča tako prihranek pri čistilnih sredstvih kot pri vodi.

Za čiščenje fasad in steklenih sten uporabljamo sistem z demineralizirano vodo, ki omogoča minimalno uporabo čistil (ali čiščenje brez njih).